A téli hideg és a havazás sok fejfájást tud okozni a lakástulajdonosoknak: ugyanis a lakáskárokkal kapcsolatban felmerülő költségek több mint kétharmadáért az időjárási és a vízkárok a felelősek. A Generali Előrelátók Blogon összegyűjtöttünk néhány egyszerű lépést, melyekkel megóvhatod otthonodat a zord időjárás veszélyeitől. Megmutatjuk, hogy egy jól összeállított Házőrző lakásbiztosítás megkötésén túl mit tehetsz még az otthonod biztonságáért.

Belülről is védd a házat!

Sokan már a tél beállta előtt igyekeztek felkészíteni otthonaikat a télre és a rendkívüli hidegre, de a legtöbben ilyenkor csak a ház külsejével foglalkoztak. Ez azonban nem elég. A belsejére is figyelmet kell fordítanod. Itt az egyik legfontosabb teendőd az, hogy

  • rendszeresen ellenőriztesd a kazánodat, valamint
  • kitisztíttasd a kéményeket és a kandallókat/kályhákat.

Folyamatosan ellenőrizd, jól záródnak-e a külső nyílászárók! Hosszú távon a jobb szigetelés biztosításához érdemes lehet megfontolni a két- vagy akár háromrétegű üvegek beszereltetését is. A hideg levegő beáramlásának megakadályozásához ragassz tömítőszalagot az ajtókra és az ablakokra. Célszerű néhány vastagabb sötétítőfüggönyt is beszerezni, hiszen ezek is segíthetnek jobban benntartani a meleget, ha behúzva tartod őket azokban az időszakokban, amikor éppen nem süt be az ablakokon a nap.

Lakásbiztosítás: Jelek, amelyek bajra utalhatnak otthon című cikkünkben korábban beszámoltunk róla, hogy hazánkban a csőtörés az egyik leggyakoribb biztosítási káresemény, különösen a téli hónapokban. Társaságunkhoz 2019-ben közel 50 000 vízkárral kapcsolatos bejelentés érkezett – pedig

egfelelő előrelátással sok eset megelőzhető lenne.

Időjárási és a vízkárok: Védelem kívülről

Mindig tartsd tisztán az ereszeket, mivel egy erősebb havazás során az eldugult ereszcsatornákban jégtorlasz alakulhat ki. Ennek következtében a víz beszivároghat a tetőcserepeken keresztül a padlásra, ráadásul magát az ereszt is károsíthatja.

Mi a megoldás falvizesedés és penész ellen?

Fontos az is, hogy rendszeresen megvizsgáld a tetőt és a falakat, és az apróbb sérüléseket is időben kijavítsd: mivel a fagyás és az olvadás váltakozása újabb repedéseket okozhat, és a meglévő károkat is súlyosbíthatja. Az esetleges réseket a legkönnyebben szigetelőhabbal töltheted ki.

Generali Házőrző otthon- és életmód-biztosítás

Ha mindezzel megvagy, ne felejts el lakásbiztosítást biztosítást kötni, vagy a meglévő szerződésedet aktualizálni! Köss Generali Házőrző otthon- és életmód-biztosítást az otthonodból online, és tudd biztonságban ingatlanodat télen, nyáron! Ha érdekelnek ajánlataink, kattints a linkre, vagy az alábbi adatlap kitöltésével kérj visszahívást tanácsadó kollégáinktól!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Így biztos lehetsz abban, hogy ha mégis valamilyen kár érné az otthonodat a szélsőséges időjárás következtében, nem egyedül kell majd boldogulnod.

Íme, az 5 legérdekesebb lakásbiztosításhoz köthető kiegészítő

Csőtörés: Mutatjuk, hogyan rendezhető a kár pár perc alatt!

Kár esetén sokba kerülhet az alulbiztosítottság

The post Így biztosítsd otthonodat a zord időjárással szemben appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés