Egyre-másra bukkannak fel a legújabb technológiákhoz kapcsolódó káresetek, melyek különösen megszaporodtak az elmúlt egy évben a koronavírus okozta járvány alatt. Sokan estek adathalászok áldozatául, jártak pórul internetes vásárlás során, vagy éppen értékes céges információkat vesztettek el a zsarolóvírusok miatt. Mindeközben sokkal több időt töltünk otthonunkban, emiatt pedig a “hagyományos” káresetek száma is nőtt: 2020-ban a Generali összesen közel 30 000 víz- illetve tűzkárt fizetett lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek. Meglepő módon az ilyen veszteségek enyhítésénél éppen az okoseszközökre számíthatunk leginkább: az otthon szenzor (okos szenzor) azonnal riaszt, ha vízelfolyást, tűz vagy fagyveszélyt érzékel a lakásban.

Lakáskárok a Generalinál

Miközben a körülöttünk lévő modern technológiai eszközök és az online jelenlét számos új veszélyforrást hoztak az életünkbe, a tűz- és vízkárok továbbra is jelentős pusztítást végeznek a magyar otthonokban. A tavalyi évben a Generali Biztosító összesen csaknem 600 millió forintot térített egyéni ügyfeleinek a tűzesetek okozta károk kapcsán, a vízkárok esetén pedig ez az összeg több mint 2 milliárd forint volt.

2020-ban ráadásul szignifikánsabban több időt töltöttünk a lakásunk falai között, így a különböző közüzemi rendszereket, elektromos hálózatokat is fokozott terhelésnek tettük ki. A Generalihoz továbbra is a vezetékes vízkárok kapcsán érkezik a legtöbb bejelentés: közel 20 000 ilyen esetben térített a biztosító tavaly, a dobogó második fokán a tetőbeázások szerepelnek, míg a bronzérmet a heves felhőszakadások által okozott károk “érdemelték ki”.

Mit tud az okos szenzor?

Sokszor a megelőzésben is, de a kárenyhítésben mindenképpen a segítségünkre lehetnek az okoseszközök, melyek azonnal riasztást küldenek, ha rendellenességet érzékelnek a lakás hőmérsékletében, vagy éppen elfolyó vízet a padlón.

A Generali a hazai biztosítási piacon egyedülálló otthon szenzor szolgáltatást állít csatasorba,

hogy ügyfelei mihamarabb felfedezhessék a kárral fenyegető eseményeket otthonuk falain belül. A hasznos kis eszköz jelzést küld tulajdonosának, ha

  • minimum 1 mm vastagságú vízelfolyást,
  • 75 Celsius-fokot, vagy
  • 5 Celsius-fokot  érzékel.

A riasztásnak köszönhetően a lakástulajdonos megelőzheti a nagyobb bajt, vagy hamarabb megkezdheti a kárelhárítást.  

Vegyünk néhány gyakorlati példát: ha a mosogatónk alatt elkezd ereszteni a flexibilis cső, szinte azonnal riaszt az eszköz, így gyakorlatilag teljes mértékben elkerülhető lehet a vízkár. Egy falban lévő csőtörésnél persze csak később jelentkezhet érzékelhető vízelfolyás, azonban így is megelőzhetjük, hogy több m3 víz árassza el a lakást. Az okos szenzor egyébként nem wifire kapcsolódik, hanem saját GSM hálózaton kommunikál, így elhelyezhető akár tetőtérben, pincében, vagy vízóra aknában is. Ez utóbbi esetben a vízszivárgás mellett az esetleges fagyveszélyre is fel tudja hívni a figyelmet – igazi modern kori házőrző.

Otthonfigyelés Generali Ügyfélpont alkalmazással

A Generali 2021. március 1. és június 15. között az akciós kiírásnak megfelelő, új Házőrző otthon- és életmód biztosítást kötő ügyfelének felajánlja az új okoseszközt ajándékként. Összesen 2100 készülék talál majd gazdára a tavaszi időszakban.

Az otthon szenzor szolgáltatásait 2026. június 30-ig vehetik igénybe az ügyfelek, és az induláshoz nem is kell mást tenniük, csak letölteni az ingyenes Generali Ügyfélpont alkalmazást. Ezt követően az otthon szenzort mobiltelefonjukhoz vagy táblagépükhöz társíthatják. Sőt,

az okos szenzor korlátlan számú okoskütyühöz rendelhető, így akár az összes családtag kaphat jelzést 

kárral fenyegető veszély esetén.

Beüzemelés után a riasztások értesítés formájában jelennek meg okoseszközökön. Az üzenetre koppintva nyílik meg a Generali Ügyfélpont alkalmazás, ahol nyomon követhető a riasztások pontos tartalma, a részleteket pedig az üzenetek érkezését követő 72 órán belül tekinthetik meg a felhasználók.

Hogyan igényelhető az otthon szenzor?

Tarts velünk te is a jövőbe, és gondoskodjunk együtt otthonod biztonságáról az otthon szenzor szolgáltatás segítségével. Kösd meg lakásbiztosításodat otthonod védelméből online, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy tanácsadó kollégáink mihamarabb visszahívhassanak:

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

The post Okos szenzor, ami segít megelőzni a súlyosabb lakáskárokat appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés