A Generali tavaly készített reprezentatív kutatása szerint a hazai lakosság 60%-a szorong amiatt, hogy élete során daganatos megbetegedéssel diagnosztizálják, miközben csak alig tizedük nem tart ettől egyáltalán. A félelem nem alaptalan, hiszen Magyarországon minden negyedik halálesetet rákos betegség okoz, évente 32 000-33 000 ember életét követelve.

A daganatos megbetegedés komoly testi-lelki megterhelést jelent a diagnosztizált betegeknek, miközben nem csak magukért, hanem szeretteik jövőjéért is aggódnak: mi történik a családdal, ha valamelyik szülő kiesik a munkából, esetleg elveszíti a harcot a betegséggel szemben?

A daganatos megbetegedés az egyik vezető halálok

Továbbra is a rosszindulatú elváltozások jelentik az egyik vezető halálokot Magyarországon, és ezzel szomorú rangsort vezetünk a kontinensen. Az Eurostat 2020-as évkönyve szerint az Európai Unióban, a Közép-Dunántúlon volt a legmagasabb a daganatok miatt bekövetkező halálesetek száma: százezer lakosra 364 rákos elváltozásban elhunyt beteg jut.

Egyáltalán nem alaptalan tehát a félelem, amely a Generali kutatásában is megmutatkozott. A válaszadó magyarok 22 százaléka kifejezetten retteg attól, hogy rákot diagnosztizálnak nála, további 37 százalékuk pedig tart attól, hogy a jövőben érintett lehet daganatos megbetegedésben.

A daganatos megbetegedések közül a tüdőrák vezet

Más országokhoz hasonlóan hazánkban is a tüdőrák az egyik leggyakoribb (és egyben leghalálosabb) daganatos megbetegedés, és ez nagyrészt a dohányzási szokások miatt van így: a tavalyi év statisztikái szerint a lakosság közel 30%-a cigarettázik. A cukorbetegek növekvő számának, az egyre gyakoribb anyagcsere-rendellenességeknek, az elhízásnak és a helytelen táplálkozási szokásoknak köszönhetően a “dobogó” második fokán a vastagbél daganatok állnak. Ebből is látszik, hogy

az életmódbeli tényezők egyre markánsabb hatást gyakorolnak a rosszindulatú elváltozások előfordulására.

2020-ban először fordult elő, hogy a tüdődaganatok helyett egy másik ráktípus okozta a legtöbb halálesetet a világon: az emlőrák került a lista élére. A becslések szerint a tavalyi év során mintegy 2,3 millió új mellrákos esetet diagnosztizáltak globálisan, ami az összes daganatos betegség 11,7 százaléka. A kutatók már azt is vizsgálják, hogy a jelenlegi tendenciák és az életvitelünkből következő kockázatok alapján a továbbiakban mely rosszindulatú elváltozások lesznek a leggyakoribbak.

Úgy tűnik, a jövőben várhatóan az emlőrák lesz a legtöbbször diagnosztizált típus, ugyanakkora túlélési arány várhatóan javulni fog a gyakori szűrésnek és a terápiás módok fejlődésének köszönhetően. második helyre ugrik a melanóma, de a tüdő- és a vastagbél daganatok továbbra is jelentős számú megbetegedésért felelnek majd – tájékoztat amerikai előrejelzésekre hivatkozva a Házipatika.com. Mint írják, a szakemberek abban is egyetértenek, hogy a népesség és a várható élettartam dinamikus növekedésével a rák előfordulása egyre gyakoribb lesz, és 2040-ben már mintegy 30 millió új eset jelentkezik, szemben a 2020-as 19,3 milliós esetszámmal.

Nemcsak magunkért, a családunkért is aggódunk

A diagnosztizált daganatos elváltozásokkal komoly testi-lelki megpróbáltatás felvenni a harcot. A kezelések és a hosszan tartó terápiák megviselik a szervezetet, a bizonytalansággal és a halálfélelemmel pedig mentálisan kell megbirkózniuk a betegeknek. Gyakran ezekhez nagyon is valós, egzisztenciális kérdések is társulnak: hogyan fog boldogulni a családom nélkülem?

Mi történik, ha hosszabb ideig nem tudok dolgozni, és gondoskodni magamról, vagy a szeretteimről?

A Generali szakértőinek számításai szerint már egy alig másfél hónapos, betegség miatti munkaképtelenség is felszámolhatja az ember megtakarításait, ha pedig két kereső tartalékaival kalkulálunk, akkor ez körülbelül 3 hónap. Levonhatjuk tehát a következtetést, hogy egy hosszan tartó, egészségünkért folytatott küzdelem a családunk megélhetését is könnyen veszélybe sodorhatja.

Kockázati személybiztosítás, ami megnyugtató védelmet nyújthat

A Generali Testőr élet-, egészség-, balesetbiztosítási szolgáltatása lehetőséget nyújt arra, hogy saját igényeink szerint válasszuk ki a számunkra fontos biztosítási elemeket. A 22 választható biztosítási szolgáltatás egyike a daganatdiagnosztikára vonatkozó biztosítás, amely daganatos betegség gyanúja esetén a diagnózis mielőbbi felállításában nyújt segítséget.

Keresőképtelenség esetén kiegészíthetjük a táppénz összegét, illetve pénzügyi segítséget kaphatunk a leginkább félt betegségekkel vívott küzdelemben, így kiegészítő szolgáltatásokat, esetleg gyorsabb egészségügyi ellátást biztosíthatunk magunknak és jobb esélyekkel térhetünk vissza megszokott hétköznapjainkhoz. A biztonságot adó védelem ráadásul már

akár havi négy doboz, egészségünkre rendkívül ártalmas cigaretta áráért is elérhető.

Egy egyszerű példával számolva: egy átlagkeresettel rendelkező, 40 éves, nem dohányzó, családos férfi, akinek nincs krónikus betegsége, már akár havi 8680 forintért igénybe veheti a Generali szolgáltatásait 10 milliós haláleseti biztosítási összeggel, 40 kiemelt kockázatú betegségre szóló 1 millió forintos fedezettel és daganatdiagnosztikai elemmel megkötve szerződését. Amennyiben a biztosítás 10 éves időtartama alatt a biztosított nem szorul a Generali segítségére, úgy 24 havi befizetett díjat is visszakaphat.

Az egészség a járványhelyzetben még inkább a középpontba került: a Generali április 17-től érvényes kampányának keretében, az első 500 új, akciós feltételeknek megfelelő TestŐr (illetve Private Care, MyLife, vagy MyPlan) biztosítást kötő ügyfelének egy UV sterilizáló dobozt ajándékoz, mellyel fertőtleníthetik a mobiltelefonjukat, kulcstartójukat, illetve egyéb kisebb használati tárgyaikat.

Felkeltettük az érdeklődésed? Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy a kollégáink felkereshessenek személyre szabott ajánlataikkal!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


The post Daganatos betegség esetén könnyíthetünk anyagi terheinken appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés