Magyarország 18-65 év közötti lakosságának több mint fele rendelkezik legalább egy személygépjárművel, tehát hazánkban több millió embert érintenek az autókkal kapcsolatos kiadások, így többek között a gépjármű biztosítások, valamint az autós kiegészítő biztosítások is.

A Generali kíváncsi volt arra, hogy a magyar személygépjármű-tulajdonosoknak mely elemekből és milyen eloszlásban állnak össze a fenntartási kiadásaik. Illetve arra is, miként viszonyulnak a különböző autós kiegészítő biztosítási szolgáltatásokhoz. Ezért 2021 októberében átfogó, reprezentatív kutatásban kérdeztük meg a lakosságot.1

Te tudod, milyen változatos, hasznos és praktikus autós kiegészítő, úgynevezett assistance szolgáltatások érhető el a Generali Casco esetében? Korábban cikkünkben bemutattuk ezeket, de ha esetleg nem tudnál dönteni, kollégáink készséggel segítenek kiválasztani a számodra megfelelőt. Töltsd ki az alábbi űrlapot, és hamarosan visszahívunk!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Autó fenntartási költségek

Majd’ tízmilliós országunkban a 18-65 éves lakosság 58%-a rendelkezik gépjárművel, ebből 6% több autónak is birtokosa. Magyarországon közel 4 millió személygépjármű fut az utakon, melyek fenntartása éves szinten többszázezres terhet ró a tulajdonosokra. De vajon mi az érzetük, mennyit költenek az autójukra?

A kutatásból kiderült, hogy az autóval rendelkező magyarok havonta összesen átlagosan 22 600 Ft-ot költenek autójuk fenntartására. A gépjármű tulajdonosok döntő többsége, 61%-a átlagos költekezőnek érzi magát, vagyis

10 000 Ft és 25 000 Ft között költ az autójára havonta.

Alacsonyabb számban vannak azok, akik saját bevallásuk szerint az átlagnál kevesebbet költenek (16%), de azok sincsenek sokan, akik az átlagnál többet áldoznak autójukra havonta (20%).

A legnagyobb költséget az üzemanyag jelenti, a válaszadók 94%-a válaszolta azt, hogy a benzin viszi el a legtöbb autóra fordított pénzt. Második helyen a biztosítási tétel szerepel, havi 3000-4000 forintos költséggel. A szerviz, az adó, valamint az alkatrészek költségeit is kevesebbnek gondolták a válaszadók.

Vonzóak az autós kiegészítő biztosítások

A kutatás felmérte a hazai autótulajdonosok különböző kiegészítő biztosítási szolgáltatásokhoz való viszonyulását is. A válaszadók 57%-a gondolta úgy, hogy a Generali cascóhoz köthető 

a műszaki hiba assistance szolgáltatás kifejezetten vonzó opció,

ez volt a legnépszerűbb lehetőség a választható szolgáltatások közül. A második pedig a háztól-házig szolgáltatás volt a megkérdezettek szerint.

Ezek azok az autós kiegészítő biztosítási szolgáltatások, melyek minden költéscsoportban népszerűek voltak. A kutatásból pedig az is kiderült, hogy a további változatos kiegészítők –

a vételár garancia biztosítás,
az újérték kiegészítő biztosítás,
az AutósTárs jogvédelmi kiegészítő biztosítás,
az avulásmentes térítés kiegészítő biztosítás, illetve
a sofőrszolgáltatás

– elsősorban azok tetszését nyerték el, akik az átlagnál többet költenek autójukra, valamint gépjármű biztosításra egyaránt.

A kutatás rámutatott, hogy minél fiatalabb, minél magasabb iskolai végzettségű, és minél inkább városi egy autótulajdonos, annál jellemzőbb rá, hogy hajlandó lenne a számára szimpatikus és vonzó autós kiegészítő biztosítási lehetőségekre az átlagnál többet költeni.

Hasznos autós kiegészítő biztosítások a Generalitól

Magadat és az autódat is bebiztosítanád a váratlan helyzetekre? Kényelmes és biztonságos megoldásokra vágysz? Úgy érzed, neked is hasznodra válna valamelyik extra szolgáltatás? A leghasznosabb autós kiegészítő biztosítást keresed? Válaszd a Generali Cascót!

Ha érdekelnek a biztosítások és a kiegészítő szolgáltatások részletei, keresd fel a Generali Biztosító weboldalát, kerülj képbe a biztosítási kritériumokkal és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb casco csomagot!

1.) A kutatást a Generali Biztosító Zrt. megbízásából az NRC Kft. készítette 2021 októberében. Az online kérdőíves felmérést a 18-65 éves hazai lakosságból vett 1000 fős mintán végezték. A minta reprezentatív nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió jellemzők alapján.

The post Milyen autós kiegészítőket választanak a magyarok? appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés