Ma már szinte egy karácsonyfa alól sem hiányozhatnak az elektronikai termékek: sokan kedveskednek okostelefonnal, televízióval, vagy éppen tablettel a szeretteiknek, az okoseszközök pedig rendre az egekbe pörgetik az év végi kereskedelmi szezont. Fontos azonban, hogy ne felejtsük el, milyen fontos az okoseszközök biztosítása is.

Az örömből ugyanis könnyen üröm lehet, ha a gyerek elejti a táblagépet, kádba pottyan az új mobil, vagy éppen már az első használatkor fény derül a tévé pixelhibájára. A Generali Biztosító az elmúlt években több mint 3000 “kütyükárt” regisztrált, összesen 200 millió forintos nagyságrendben. Mit tegyünk, hogy a kellemetlenség miatt legalább a pénztárcánkat ne kelljen (újra) kinyitni?

Okoseszközök biztosítása: Smart biztosítás a Generalitól

A telefont, a televíziót, a laptopot, a házimozi rendszert gyakran éri ügyetlenségből eredő töréskár, amelyre a Generali Házőrző otthon- és életmód biztosításához köthető Smart kiegészítő biztosítás kínál védelmet. Mikor jön jól a Smart biztosítás? Ha a táblagépedet véletlenül leejted és eltörik. Ha okostelefonodat véletlenül kimosod, vagy a házi kedvenc megrágja a laptopod. De akkor is jól jöhet, ha a plazma TV ledől és megrongálódik.

Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy kollégáink felvehessék veled a kapcsolatot, és mihamarabb bebiztosíthatsd karácsonyra kapott termékeidet!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Milyen eszközöket biztosíthatsz Smart kiegészítővel?

Mobiltelefon, okostelefon,
táblagép, laptop, netbook notebook,
asztali számítógép,
LCD, LED, plazma televízió,
vagy házimozi rendszer.

Okoseszközök biztosítása és kárbejelentés

A Generali adatai szerint a Házőrző otthonbiztosítási termékük kiegészítő bevezetése óta közel 200 millió forint értékű kárbejelentés érkezett okoseszközök kapcsán. A leggyakoribb káreseménynek pedig rendre a “kütyütörés” bizonyult.

Sokan nincsenek tisztában a kárrendezés lehetőségeivel, pedig fontos tudni, hogy az újonnan vásárolt műszaki cikkek biztosítottak anélkül is, hogy módosítanánk a lakásra kötött szerződést. Ezek a tárgyak ugyanis nem tételenként szerepelnek a biztosításban, hanem vagyoncsoportonként, mint háztartási ingóság.

Így azonban csak az alapbiztosítás káreseményei vonatkoznak rájuk, mint például

a tűz és a villámcsapás okozta veszteségek,
vagy a betörés.

Tehát a legjellemzőbb, mobiltelefonokat, konzolokat, televíziókat és táblagépeket érintő töréskárokkal külön is érdemes számolni.

Az újonnan kötött szerződéseknél a 250 000 forint feletti ingóságokat kell külön feltüntetni,

viszont fontos hangsúlyozni, hogy ebben az esetben is csak az alapkockázatok biztosítottak. Mindenkinél más a lélektani határ, de általánosságban ezért azt javasolják a szakemberek, hogy a 100 000 forintot meghaladó értékű okoseszközöket már mindenképpen érdemes külön bevonni a szerződésbe.

Ezzel nem kell megvárni a biztosítási évfordulót sem,

akár rögtön az ünnepek után meg lehet tenni a bejelentést.

Sőt, az alulbiztosítottság elkerülése érdekében mindig hasznos módosítani a szerződést, ha egy nagyobb értékű vagyontárggyal gazdagodik a család

Hasznos kiegészítő minden okoseszközöknek

Mivel egyre többen, és egyre gyakrabban vásárolunk elektronikai cikkeket otthonunkba, a piaci trendekre reagálva ma már speciális biztosítási elemek érhetőek el, melyekkel teljes mértékben a saját igényeinkre és otthonunkra szabható megoldásokat kaphatunk.

Az okoseszközök kapcsán valóban hasznos kiegészítő opció a gyakori, törésből adódó károk biztosítása, ugyanakkor érdemes a kütyükre, valamint az egyéb háztartási eszközökre és műszaki cikkekre kiterjesztett garanciabiztosítást is kötni.

Ráadásul ebben az esetben nem kell készülékenként kiegészíteni lakásbiztosításunkat, hanem az otthonunkban található összes vagyontárgy megkaphatja a védelmet. De a Generalinál létezik olyan kiegészítő biztosítás (Smart biztosítás), amelynél

a háztartási gépek, szórakoztató elektronikai eszközök esetén a termék 5 éves koráig,
számítástechnikai eszközök esetén 3,
mobiltelefonok esetén 2 éves korig fizeti a biztosító a javítási költséget vagy a készülékcserét.

Arra még érdemes figyelni, hogy sok olyan újabb okoskütyüt vagy elektronikai cikket használunk, melyekre nem is gondolunk vagyontárgyként, de sérülése mégis komoly anyagi veszteséggel járhat. Ilyenek például az e-book olvasók, vagy például a házimozi rendszerek, melyek szintén mindennapi társaink lettek, így az ő védelmükről is gondoskodni kell.

The post Okoseszközök biztosítása: Smart kiegészítő a Generalitól appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés