2022. január 30-án vasárnap sokfelé okozott károkat az erős szél. Az Időkép adatai szerint 127 km/órás széllökést mértek a János-hegyen, ezzel megdőlt a budapesti szélrekord. Az orkán erejű szél pedig jelentős mennyiségű kárt okozott. A Generali Biztosítóhoz eddig több száz kárbejelentés érkezett, becsléseink szerint 1000 db fölött várható a szélvihar okozta károk száma, értékük pedig elérheti a 200-300 millió forintot.

Legyen szó akár lakásbiztosításról, vagy bármilyen vagyontárgy védelméről, fontos időnként felülvizsgálni a meglévő biztosításokat, és ha szükséges, bővíteni a szerződést. Ha úgy érzed, valamire esetleg nem terjed ki a meglévő biztosítási csomagod, amit biztonágban szeretnél tudni, töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy kollégáink segíthessenek megtalálni a számodra megfelelő megoldást!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a szélvihar miatt 1654 esethez riasztották a tűzoltókat vasárnap. A legtöbb dolguk Pest megyében és Budapesten volt. Ugyanezt támasztják alá a Generali adatai is: kárbejelentésekre Közép-Magyarország területéről, Pest megyéből és Budapestről számítanak, a károk típusát tekintve pedig

tetősérüléseket, fakidőléseket, beázásokat jelentenek be az ügyfelek.

Hogyan előzhetjük meg a szél okozta károkat?

A legfontosabb, hogy rendszeresen tájékozódjunk az aktuális időjárásról. A Generali Ügyfélpont mobilalkalmazás például hasznos tanácsokkal kiegészített időjárásriasztást küld okostelefonodra az irányítószám alapján beállított település szerint. 

Ha erős szél várható, az első dolgunk az legyen, hogy

bezárjuk az ablakokat, és
védett helyre visszük a szabadban lévő vagyontárgyainkat.
Autóval pedig, ha lehet, ne parkoljunk fa alá!

Ha vihar is várható, érdemes áramtalanítanunk elektromos eszközeinket: a villámvédelemmel ellátott elosztók is megoldást jelenthetnek, de tartsuk szem előtt, hogy egy közeli villámlás még így is kárt tehet az eszközeinkben a telefon-, internet- vagy tévékábel-csatlakozáson keresztül.

Ha kertes házban lakunk, mindig tartsuk tisztán az épület ereszeit és csatornáit, hogy a lezúduló csapadékot megfelelően el tudják vezetni.

Kárbejelentés: kifizetés akár már a kárfelmérés napján

Ha mégis megtörtént a baj és kárunk keletkezett, videós kárrendezéssel

egy okostelefon segítségével pár perc alatt rendezhető a kár.

Vagyonkároknál 5-7 perc, míg gépjármű károknál 10-15 perc alatt megtörténik a kárfelmérés, és amennyiben a videóhívás alapján a kár rendezhető, a kárösszeg utalása is megtörténik. Az azonnal indított kifizetés tehát már néhány percen belül a bejelentő számláján lehet.

The post 200-300 millió forintos kárt okozhatott az orkán erejű szél appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés