Egyre többe kerül egy gyermeket felnevelni, így érdemes lehet elgondolkodni olyan hosszú távú megtakarítási lehetőségen, melynek segítségével könnyebb szívvel – és vastagabb pénztárcával – indíthatjuk el a következő generációt a nagybetűs életbe.

Egy gyermek érkezése az egyik legnagyobb boldogság, ami érhet minket, ugyanakkor a kezdetektől átvirrasztott éjszakákkal és sok aggodalommal jár. A kicsi egészsége mellett leginkább az foglalkoztat minket, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a számára, ami egyben pénzkérdés is. Nem véletlen, hogy a magyarok 70%-a már a baba megszületése előtt szeretne anyagilag is felkészülni a családalapításra. De nézzük meg, miért is olyan fontosak a “gyerekjövő” célnak is megfelelő megtakarítások!

Téged is érdekelne egy megtakarítás gyerekeknek? Szeretnéd minél hamarabb elkezdeni a megtakarítást? Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy tanácsadó kollégánk mihamarabb felhívhasson, és segíthessen megtalálni a hozzád és a családodhoz legjobban illeszkedő megoldást!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


A megtakarítás hiánya a mamahotel csapdája?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2019-ben a 18–34 éves korosztály 62 százaléka lakott együtt a szüleivel hazánkban, az Eurostat közlése alapján pedig 2020-ban átlagosan 27,4 évesen költöztek el a “gyerekek” otthonról. A mamahotel tehát egyre általánosabb jelenség, amin nem is nagyon csodálkozhatunk, tekintve, hogy

évek óta dinamikus áremelkedés tapasztalható a lakáspiacon. 

Ha a gyermek továbbtanulását felsőoktatási intézményben a szülő finanszírozza, akkor az egyetemi évek során szembesülhetünk komolyabb kiadásokkal. 

Ha másik, messzebb lévő városban tanul tovább a gyermekünk, akkor a lakhatást is mindenképp meg kell oldani, ez pedig plusz költség lesz. A kollégium egy olcsóbb megoldás lehet, de sokszor csak az albérlet jöhet szóba. Átlagosan a fővárosban havi 150 000 forintért, vidéken pedig 90 000 – 130 000 forintért lehet találni albérletet.

További kiadást jelent, ha a gyermek csak önköltséges rendszerben tud tanulni, ahol félévente átlagosan 586 000 forintba kerül a tandíj. Ha nincs megtakarításunk, és nincs akkora bevételünk, akkor ezt egy esetleges hitelfelvétellel tudjuk megoldani, mellyel könnyen adósságspirálba kerülhetünk.

Ha a gyermekünk szakmát választ, és szeretnénk támogatni az indulásnál, akkor is számolnunk kell plusz kiadásokkal, például a munkájához szükséges eszközök beszerzésével.

A szülők nagy része szeretné támogatni a gyermekét legalább részben az első saját lakás vásárlásában is. 

Tudatos felkészülés, hosszú távú megtakarítás

Habár a 15-20 év múlva esedékes kiadások gyakran tűnnek a távoli jövő problémájának, a fentiekből is látszik, hogy érdemes már a gyermek születésekor, vagy egészen kiskorában megkezdeni a takarékoskodást. Pénztárcánknak sokkal kisebb terhet jelent havonta folyamatosan félretenni, mint hirtelen egyszerre egy nagyobb összeget kifizetni.

Ennek kiváló apropója lehet az idei SZJA-visszatérítés, mely közel 2 millió kisgyermekes szülőt érint. Nem mindegy azonban, hogy milyen pénzügyi terméket, és milyen megtakarítási formát választunk gyermekünknek: fontos, hogy rugalmasan felhasználható legyen mind időben, mind a célt tekintve, valamint a váratlan események bekövetkeztekor is biztos támaszt nyújtson.

Az életbiztosítási termékek mindkét elvárást képesek teljesíteni,

ugyanis minden életszakaszban elkísérnek minket. A Generali Biztosító rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításai már 10 éves megtakarítási tartammal is megköthetőek, rugalmasan, az adott életeseményhez kapcsolva felhasználhatók.

A rendszeres befizetések mellett eseti befizetésekre is van lehetőség, amelyek egy váratlan helyzetben anyagi kihívásainkban is segíthetnek, akár a megtakarítási szerződésünk folyamatos díjára is adhatnak fedezetet. Az opcionálisan választható haláleseti díjátvállalás kiegészítő biztosítás további segítséget nyújthat tragédia esetén a tervezett megtakarítási cél elérésében: a biztosított halálesetének bekövetkeztekor a biztosító átvállalja a megtakarítási díjat, így

a biztosított szülő halála esetén is az előre tervezett időpontban a gyermek rendelkezésére állhat a neki szánt összeg.

Megtakarítás gyerekeknek: Generali MyLife életbiztosítások

A “gyerekjövő” célnak is megfelelő megtakarítások között tehát számos előnnyel járó lehetőséget nyújtanak az életbiztosítások, melyeket kiegészíthetünk élet-, baleset- és egészségbiztosításokkal is. Generali MyLife Extra életbiztosítás megkötése esetén már 15 éves tartam alatt is több mint 5 millió forintos megtakarítást érhetünk el havi 20 000 forintos befizetéssel, 25 év során viszont már várhatóan 12 millió forintból tudunk gazdálkodni

Ezen a példán is jól látható, hogy érdemes mihamarabb nekifogni a tudatos tervezésnek és mindenekelőtt rugalmas, személyre szabható biztosítási termékkel gondoskodni gyermekünk jövőjéről. Az ügyfelek ráadásul a különböző eszközalapokból egyéni igényeiknek és kockázatvállalási hajlandóságuknak leginkább megfelelően állíthatják össze a portfóliójukat, így kedvező piaci körülmények között jó döntésekkel növelhetik is a később rendelkezésre álló pénzösszeget.

Ha te is szeretnéd mihamarabb elkezdeni a pénzügyi gondoskodást, és érdekelne egy megtakarítás gyerekeknek, töltsd ki az alábbi űrlapot! Tanácsadó kollégánk pár napon belül felveszi veled a kapcsolatot, ismerteti a befektetési lehetőségeket és segít megtalálni a számodra megfelelő megoldást.

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


The post Megtakarítás gyerekeknek: érdemes félretenni a jövőjükre appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés