Kevés dolog izgalmasabb, mint két keréken hasítani a végtelen utakon.  A motorozás egyre népszerűbb hazánkban is: Magyarországon 2019-ben összesen 185 ezer motorkerékpár volt forgalomban. Sajnos azonban ez a közlekedési mód sem veszélytelen: 2019-ben összesen 766 személyi sérüléses motorbaleset történt. Rövid videónkban bemutatjuk mik a biztonságos motorozás alapjai. 

A motorozás alapjai

Még a legrutinosabb motorosok is tudják, hogy soha nem lehet túl óvatos az ember, és mindig érdemes extra biztonsági intézkedéseket tenni. Az alábbi rövid videóban összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket arról, hogy mik a motorozás alapjai.

Jó utat, és vezess óvatosan!

Your browser doesn’t support the HTML5 video tag.

Amennyiben most nem tudod megnézni a videót, a továbbiakban összegyűjtöttük a videóban elhangzó legfontosabb információkat

Így motorozz biztonságosan

A biztonságos motoros közlekedéshez elengedhetetlen, hogy tudd mik a motorozás alapjai. Mivel a motorok nem nyújtanak az autókhoz hasonló fizikai védelmet, létfontosságú a jó minőségű védőfelszerelés beszerzése, mint például;

bukósisak,
védőruházat,
kesztyű és,
csizma

ezekkel ugyanis jelentős mértékben csökkentheted a sérülésveszélyt. Ha pedig mégis bekövetkezne a baj, hívd a 112-es segélyhívó számot!

Esős időjárásban fokozottan figyelj az útra, mert az eső rontja a láthatóságot, és az út is csúszósabb lehet.  A kanyarokban ne dönts be túl mélyen a motort, és megállás előtt fokozatosan fékezz.

Fontos, hogy ne haladj közvetlenül az autók mellett, ügyelj arra, hogy az autóvezetők mindig lássanak téged, ezért próbálj az első látóterükben maradni.

Elengedhetetlen, hogy minden helyzetben legyen egy „menekülőutad”, ezért mindig figyelj arra, hogy milyen irányba tudsz kitérni szükség esetén. 

Maradj mindig éber, vezess biztonságosan és ne feledkezz meg a biztosításról sem! 

A motorozás alapjai cikkünkhöz hasonló tartalmakat keresek, vagy fel szeretnéd frissíteni a nedves időben való vezetési szabályokat vagy épp a gyermekednek szeretnél mesélni a közúti közlekedésbiztonsági szabályokról? Tanácsunk mindegyik esetben segítséget nyújt neked:

Kis autó, nagy baleset? A nagyobb valóban biztonságosabb?

Milyen a jó gyerekülés? Tippek a biztonságos utazáshoz

Így autózz környezettudatosabban és takarékosabban

Vezess biztonságosan! Tanácsok idősebb sofőröknek

Tippek a még biztonságosabb telekocsizáshoz

 

The post Motorozás alapjai: így motorozz biztonságosan appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés