Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor alig várod azt a néhány nap megérdemelt pihenést, amit hónapok óta szervezel, ám a rossz idő, a kellemetlen időjárás közbeszól. Hazánkban is egyre szélsőségesebb az időjárás, ám szerencsére a Balatonnál rengeteg színes programlehetőség kínálkozik akkor is, amikor nincs strandidő. Össze is szedtünk néhány remek B-opciót arra az esetre, ha rossz időt fogsz ki a nyaralás alatt.

Nyaralás: aktív kikapcsolódás gyerekekkel

Balatoni Madárkert- Díszmadár és Kisállatpark – Kereki

Melyik gyerek ne imádná a különleges madarakat mesés környezetben?  A Balatoni Madárkert -Díszmadár és Kisállatpark nem csak a déli part, de az ország egyik legizgalmasabb látnivalója. A környéken túrázhattok is egy nagyot, ám utána mindenképp ejtsétek útba a helyet.

A madárpark megtekintése ideális családi program, ami a madárvilág sokszínűségét igyekszik bemutatni. Vannak simogatható, etethető állatok is, a legtöbb vendég beszélő papagájokat is hallhat.

Afrika Múzeum – Balatonederics

Az ismert Afrika-vadász, dr. Nagy Endre gyűjteményét, házát lehet itt megtekinteni, ám a kicsik számára az igazi izgalmakat a szafariparkban az afrikai állatokat: teve, zebra, bivaly jelentik majd. Érdemes itt útba ejteni a kilátót, ahonnan a balatoni panoráma egészen mesés, az ide vezető út is remek program: egy igazi afrikai dzsungel.

Bobozás és kalandparkok a Balaton körül

Ha nincs strandidő, netán a kellemesnél hűvösebbre fordul az idő, akkor van igazán itt az ideje a Balaton-környéki bobpályák, kalandparkok felfedezésének. Szerencsére az elmúlt években egyre több lehetőség kínálkozik az aktív kikapcsolódásra vágyó kirándulóknak, a nagyobb gyerekek pedig már kimondottan élvezik ezeket a programokat. A Balatonboglár Kalandpark Bobpálya egy igazi mennyország a gyerkőcök számára, annyi programmal, hogy egy nap is kevés lenne erre.

az 580 méter hosszú zajtalan bobpálya,
a 4 km hosszú drótkötélpálya,
az íjászat,
a falmászás

mind izgalmas kikapcsolódást kínál az ovis, iskolás korúak számára. A kisebbek egy hatalmas favár játszótéren élvezhetik a játék felhőtlen örömét. Családilag érdemes megnézni a Gömbilátót is, melynek fantasztikus kilátása évente sokezer embert vonz Balatonboglárra.

De a boglári mellett még számtalan, különleges tematikájú kalandpark várja az izgalmakra vágyókat. Nemesvitán, a Family Westernparkban a trambulin, az íjászat, a pedál gokart, a légpuska lövészet, a póni lovaglás, a mini állatkert, a labirintus, a vízicsúszda és még sok más különleges foglalkozás várja a gyerekeket. A Zobori Élménypark a Kis-Balaton nyugati partján, Zalaszabarban várja a kicsiket és a nagyokat, az izgalmas napot pedig csónakcsúszda, kötélpálya, vizes játszótér, óriáshinta és állatsimogató biztosítja.

Romantikázás és gasztronómiai élvezetek

Nyaralás: egy nap a Káli medencében

Ha kettesben, romantikázással töltenétek el néhány kellemes órát a hűvösebb időben, erre a Káli-medence kiválóan alkalmas. Itt nem csak mesebeli tájakon kalandozhattok, de

a balatoni gasztronómia fellegvárait is megismerhetitek.

Érdemes beiktatni egy kirándulást a Kőtengerhez, vagy Hegyestűre, ami egy vulkán kürtőjének maradványa. Végül útba ejthetitek a Révfülöp közelében található, 12–13. században épült ecsérpusztai templom romjait, ami igazán különleges látványt nyújt. Ha pedig megéheztek, a Káli-medence éttermeiben egészen biztosan ne fogtok csalódni.

Badacsonyi bortúra és a Folly Arborétum

Ha Badacsonyra szántok pár órát, akár gyalog is bejárhatók a környék borászatai, ahol nem csak kiváló helyi borokat kóstolhattok, de az egészen elképesztő balatoni kilátást is kiélvezhetitek.

Ha viszont a borkóstolás helyett inkább az a cél, hogy egy igazán gyönyörű helyen barangoljatok, akkor érdemes útba ejteni Badacsonyörsön a Balaton „édenkertjét”, a Folly Arborétumot. Ez a hely nem csak különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a Folly család több generációs története is, kiváló borokkal, mesés panorámával és mennyei ételekkel. Nem érdemes kihagyni!

Várnak a Balaton-környéki várak, barlangok!

Ha a nyaralás alatt nincs strandidő, akkor jön el igazán a túrák,

mozgalmas programok ideje a Balatonnál.

Mert bármennyire is gyönyörű és varázslatos a kilátás a Szigligeti várból, kánikulában nem a legjobb program idáig eljutni – a hűvösebb időben azonban kevés jobb lehetőség van ennél. Pláne, ha a vár cukrászdáját is útba ejted – garantáltan nem bánod meg!

A Sümegi vár a Balatontól körülbelül 25 kilométerre, a Bakony délnyugati lábánál helyezkedik el: a középkori várból mesés körpanoráma túrul elénk, ha pedig szép az idő, akkor megpillanthatod a Balaton-felvidék híres tanúhegyeit is. Bár a hely egész évben látogatható, a nyári hónapokban kifejezetten sok program közül válogathatnak az ide érkezők.

Ha pedig a várak helyett inkább barlanglátogatásra támad kedved, a tapolcai tavasbarlang mellett érdemes beiktatni a Lóczy-barlangot is Balatonfüreden. Ez a hely egyébként a kánikula elől is kiváló menedéket nyújt: a 12 Celsius-fokos helyen biztosan nem melegszel majd ki. Emellett a helyhez egy közel 250 négyzetméteres látogatóközpont is épült interaktív kiállítással.

Nyaralás: ne engedd, hogy a rossz idő tönkre tegye!

Nem kérdés, nagyon bosszantó tud lenni, ha át kell gondolni a terveket, és a rossz idő  miatt borul a program, ám fontos, hogy ebben is meglássuk a jót. A Generali Biztosítónál elérhető a Házőrző lakásbiztosításhoz köthető Időjárás-biztosítás, ami kárpótol rossz idő esetén.

A szolgáltatást 2020.06.15 és 08.20. között, belföldi nyaralás esetén lehet igénybe venni: ha ebben az időszakban az előre jelzett időjárástól tartósan hidegebb és esősebb lesz az időjárás legalább 3 napig, akkor automatikusan,

bejelentés nélkül megfizeti a biztosító a biztosítási összeget az ügyfélnek.

És ez még nem minden. 2022.09. 25-ig a nyári Vakáció csomag keretében 3 ingyenes szolgáltatás közül egy igénybe vehető szükség esetén. A Vakáció csomag szolgáltatásai: strandlopás-biztosítás, kerékpárlopás-biztosítás, és elvesztett, ellopott okmányok pótlására szóló szolgáltatás.

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


The post Balatoni nyaralás rossz időben: programok az egész családnak appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés