A tél közeledtével sokszor felmerül a kérdés: mi a teendő, ha a házunk előtt elesik valaki, mert nem volt megfelelően megtisztítva az út? Fizethet a biztosító abban az esetben, ha a gyermekeinkkel átmegyünk a szomszédba, és egy rossz mozdulat miatt megsérül a drága okostévé? Számtalan eset van, amikor nagyban megkönnyíthetjük saját magunk és családunk életét, ha rendelkezünk megfelelő felelősségbiztosítással. Cikkünkben körbejárjuk a legfontosabb alapfogalmakat és kérdéseket a magánemberi felelősségbiztosítás kapcsán.

Cikkünk arra szolgál, hogy könnyebben érthető legyen a magánemberi felelősségbiztosítás témaköre. A pontosabb információkat ide kattintva találod, a lap alján lévő Házőrző otthon- és életmód-biztosítás feltételek menüpontban.

Mit jelent a magánemberi felelősségbiztosítás?

A magánemberi felelősségbiztosítás megtéríti a biztosított helyett a magánemberként okozott személyi sérüléses és dologi károkat, melyekért kártérítési felelősség terheli a biztosítottat. A felelősségbiztosítás tárgya az a kár, illetve sérelemdíj, amelyért a biztosított, mint károkozó jogszabály alapján felelős.

A magánemberi felelősségbiztosítás tehát nagyon hasznos. Mert bár a károkozó köteles megtéríteni az általa okozott kárt, ha felelősségbiztosítással rendelkezik, akkor a biztosító átvállalja a kártérítési kötelezettséget és fizet a károsultnak.

A felelősségbiztosítás így védi a biztosítottat az akár több (tíz)millió forintos kiadástól

és védi a károsultat is, mert biztos lehet abban, hogy a biztosító helyt tud állni a jogos követelésekkel szemben.

De emellett még egy nagyon hasznos szolgáltatását emelhetjük ki a felelősségbiztosításnak a megalapozatlan kárigények elutasításával összefüggésben. Így biztos nem kell olyanért fizetni kártérítést, amiért nem mi tartozunk felelősséggel.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Bejelentkezés