Akinek még nem volt jogvitája, méltán gondolhatja, hogy vele biztos nem történhet semmi, hiszen előrelátóan, körültekintően intézi ügyeit. Akinek viszont már volt része bírósági ügyben, az jól tudja, hogy az élet néha furcsa dolgokat produkál, és akár az is kihívást jelenthet, hogy olyan ügyvédet találjon, aki szakértő az adott területen, nem beszélve arról, hogy mekkora anyagi megterhelést jelenthet a jogi eljárások költségének finanszírozása. Összegyűjtöttünk pár példát arra vonatkozóan, hogyan is sérülhetnek érdekeink az életünk szinte minden területén, és milyen esetekben jöhet jól a jogvédelmi biztosítás.

Jogvédelmi biztosítás: jogviták a biztonságot nyújtó otthonunkban

Az otthonunk az egyik legfontosabb hely számunkra, ahol nyugalomban és biztonságban kellene érezni magunkat. Azonban sajnos előfordulhat, hogy

nem várt események megingathatják ezt a biztonságos környezetet.

Számos területen, például otthonunkra kötött különböző szerződések teljesítésével, otthonunkban mások által okozott károk érvényesítésével kapcsolatban, de akár otthoni pihenésünk folyamatos zavarása miatt is szorulhatunk jogi segítségnyújtásra.

A leggyakoribb jogviták közé tartoznak a szomszédok közötti jogviták.

Előfordulhat, hogy a közvetlen mellettünk elhelyezkedő telek rossz vízelvezetése miatt vizesedik a házunk. Gondot okozhat, ha a szomszédos telekre épített társasház elvette a kilátásunkat, vagy leárnyékolja a házunk energiáját biztosító napelemeket. De akár a szomszéd kutyáinak folyamatos ugatása is zavarhatja nyugalmunkat.

Rengeteg jogvita forrása lehet az otthonunk vásárlására, építésére, felújítására kötött szerződésekből származó problémák. Hónapokat késhet a vállalkozó a lakás átadásával, de az is lehet, hogy az átvett lakás hemzseg a hibáktól:

új ablakaink rosszul záródnak,
lepotyog a csempe,
beázik a tető és a kivitelező nem hajlandó a javítást elvégezni.

Lehetnek számlázási vitáink a közüzemi szolgáltatókkal, de az adóhatósággal is, ha például az előző évi kommunális adót is követelik tőlünk, annak ellenére, hogy idén vásároltuk meg az ingatlant.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Köszönjük érdeklődésed!
Bejelentkezés